Evo kako da masažom detoksikujete cijelo tijelo i opustite um

Terapija masažom je kombinacija nauke i umjetnosti. Pruža opuštajuće iskustvo, obnavlja um i tijelo, eliminiše stres.

Ako želite masažu, možete birati između 80 različitih stilova sa raznim oblicima pritiska i pokreta. Sve to uključuje pritisak, trljanje, stimulaciju mišića i mekog tkiva rukama i prstima. Ponekad se čak koriste podlaktice, koljena ili stopala.

Masaža je korištena od strane doktora kako bi se liječio umor, bolesti i povrede. Djelotvorna je samo ako se praktikuje uz znanje o cirkulaciji krvi i ljudskoj anatomiji. Tada masaža funkcioniše kao terapija i ima mnoge zdravstvene prednosti.

Proljećno buđenje tijela i duha

Wellnes rituali su sjajna prilika da se istinski opustite i prepustite, te da dva sata uživate u snazi prirodnih preparata, najljepših mirisa i ugodnih masaži.

Libra Detox Touch

Piling cijelog tijela

Izvodi se sa Detox touch piling kremom koja je sačinjena od dragocjenih biljnih ulja aromatičnog i ljekovitog sušenog bilja sa dodatkom žutog šećera, himalajske soli i zeolita, koje će svojim blagotvornim svojstvima pomoći da sa kože skinete odumrle ćelije, očistite i osvježite kožu. Istovremeno koža nakon tretmana ostaje hidrirana, nahranjena, meka i baršunasta.

Pakovanje

Nakon što se uradi piling cijelog tijela u trajanju od cca. 25 minuta, tijelo se pakuje u PVC foliju. Tako se “odleži” 15 minuta.

Tuširanje

Nakon pilinga i pakovanja, slijedi tuš i priprema za vrhunac tretmana.

Antistres masaža cijelog tijela

Nakon pilinga, pakovanja i tuša slijedi dubinska antistres masaža cijelog tijela u koju je uključena masaža glave, lica i stopala. Masaža se izvodi kremom za detoksikacijsku masažu na bazi aktivnog ugljenika.

Krema za detoksikacijsku masažu – sastav

Zahvaljujući pčelinjem vosku, shea buteru, buteru masline, kao i ulju masline i jojobe, alantoina, aktivnom uglju i inoveolu koji su u njenom sastavu, ova krema odiše posebnošću. Kreirana je da bude izuzetan saveznik u wellness programima i ritualima za detoksikaciju organizma.

Vezuje slobodne radikale, pospješuje izbacivanje toksina putem kože i sprečava reprodukciju masnih kiselina. Na taj način vezujući toksine utiče i na oslobađanje istih iz organizma. Posebni efekti manifestuju se na koži, koja zahvaljujući stimulaciji cirkulacije krvi i limfe nakon tretmana ima baršunast izgled i prirodan sjaj. Krema značajno doprinosi i poboljšanju jedrine kože.

Hidratacija

U toku tretmana tijelo hidriramo osvježavajućim detox napitkom na bazi limuna, đumbira, krastavca i mente. Sjajno i osvježavajuće – aromatično iskustvo.

Canabis Libra Touch

Piling cijelog tijela

Radi se sa preparatom na bazi konopljinog ulja koje sadrži brojne masne kiseline koje su veoma zdrave za kožu. One hrane, hidriraju kožu na pravi način u dovoljnim količinama. Savršena kombinacija konopljinog ulja i brašna sa dodatkom čestica za piling efikasnog uklanjanja gornjeg mrtvog sloja kože, koji se najbolje eliminiše temeljnim kvalitetnim pilingom koji je osnova njege kože. Odstranjujući višak mrtvog tkiva, podstiče se prirodna regeneracija površinskog sloja kože.

Sauna

Nakon pilinga cijelog tijela slijedi saunanje u trajanju od 5 do 7 minuta. U sauni možete, dodatno, sami utrljati piling dok se topi i miluje kožu.

Tuširanje

Poslije saune, sapira se piling, i zatim se nanosi med.

Utrljavanje meda u kožu

Med je veoma efektivan u borbi protiv celulita, poboljšava cirkulaciju krvi u dubokim slojevima kože i mišića, brzo obnavlja mišićni tonus i mekoću kože.

Sauna

Nakon što se med utrlja, ide se ponovo u saunu, u trajanju od 10 minuta. Med se topi po koži pa je poželjno da ga sami dodatno utraljate za vrijeme boravka u sauni.

Tuširanje

Nakon “medne saune” slijedi tuširanje, brisanje, te odlazak na masažu.

Antistres masaža

Nakon pilinga, sauna, meda i tuša slijedi dubinska antistres masaža cijelog tijela u koju je uključena masaža glave, lica i stopala. Masaža se izvodi uljem od kanabisa, u trajanju od jednog sata.

Hidratacija

U toku tretmana tijelo hidriramo osvježavajućim detox napitkom na bazi limuna, đumbira, krastavca i mente. Sjajno i osvježavajuće – aromatično iskustvo.