Fitness trener Nedim Musić demonstrirao trening za idealnu figuru bez rekvizita (VIDEO)

Svi bismo mi voljeli da živimo zdrav život uz trening, ali nekada nam se jednostavno ne izlazi iz kuće i ne ide do teretane.

S obzirom na to da je Krizni štab Ministarstva zdravstva TK zabranio rad ugostiteljskih objekata, kao i fitness i spa centara, trening kod kuće je jedino što nam preostaje. Ne zaboravite da je trening jako bitan za naš imunitet, te je pored higijene i ishrane glavni čuvar našeg imunološkog sistema.

Naime, uvijek možete odraditi trening kod kuće, ali neko vam treba pokazati adekvatne vježbe. Najbolje bi bilo da to uradi neko ko je dovoljno stručan da budete sigurni da ćete imati korist od takvog treninga.

Ovom prilikom želimo podijeliti s vama video jednog od fitness trenera iz Body Control teretane kojeg je zakačio na svoj Youtube kanal. Naime, Nedim Musić je magistrirao na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport i već dugi niz godina bavi se trenerskim poslom.

Ovog puta fitness trener Musić za vas je pripremio trening za idealnu figuru u vrijeme izolacije.

“Iako je trening snimljen u prirodi, vježbe prikazane u treningu su namijenjene za sve nas koji se nalazimo u izolaciji. Molim vas ostanite u svojim domovima, ali isto tako vas molim da ostanete aktivni. Pokušajte se motivisati i vježbajte sa mnom kako preko youtube treninga tako i putem Instagram Live Fitnessa,” napisao je Musić u opisu videa.