Jasmin Zahirović, kondicioni trener Tuzla Cityja vodi ekipu prema proljetnoj sezoni

Hladni zimski dani bez najvažnije sporedne stvari na svijetu u Bosni i Hercegovini u svakom fanatiku bude želju da što brže prođu. Ekipa koja važi za najprijatnije iznenađenje u bh. ligi je ekipa Tuzla Cityja, a izvještaj sa priprema ove fudbalske ekipe je dokaz da uspjeh nije slučajnost.

Da situacija u Tuzli nije slučajna govori i ozbiljan pristup u svim sportskim aspektima, a ekipu prema konačnom cilju vode profesionalci koji postavljaju nove standarde rada za uslove rada u državi.

Svaki uspjeh praćen je velikom dozom uloženog truda, rada i zalaganja, a da je tako govore i svakodnevni treninzi ekipe Tuzla Cityja, koja je već nekoliko sedmica u punom jeku priprema za nastavak takmičenja, do kojeg nas dijeli tačno mjeseca dana.

Svoj profesionalni angažman u ekipi je našao i kondicioni trener, prof. dr. Jasmin Zahirović koji je neizostavni dio ekipe. Provjerene metode priprema fudbalera kakve gledamo u najvećim evropskim fudbalskim ekipama sada su dio i jedne ekipe iz Premijer lige BiH, a najzaslužniji za to je upravo Zahirović.