Jutarnji napitak za jači imunitet

Stvaranje jakog imuniteta predstavlja sposobnost vašeg organizma da se bori s raznim bolestima, infekcijama i zarazama. Iako svi mi imamo imunitet, važno je da ga sami dodatno jačamo, a najbolji način da to uspijemo je upravo pravilnom ishranom.

Postoji mnoštvo zdravih namirnica koje vrijedi uključiti u ishranu kako biste jačali imunitet, a kombinacija kurkuma i đumbira se također pokazala kao djelotvoran način da pomognete vašem organizmu.

Đumbir je popularan sastojak u kuhinjama diljem svijeta zbog specifičnog okusa koji dodaje vašim jelima. Ova namirnica je bogata vitaminom B, kalijem, manganom, bakrom i magnezijem, te je korisna za jačanje imuniteta. Evo kako pripremiti zdravi jutarnji napitak od đumbira, limuna i kurkume, kako biste pomogli vašem organizmu da vas zaštiti od virusa i infekcija:

Sastojci:

Svježi đumbir (po želji)
Kurkuma (po želji)
1 limun
1 veliki prstohvat bibera (za jačanje efekta kurkume)
Svježi sok od narandže (po želji)
Priprema:

Ogulite korijen đumbira i korijen kurkume te ih naribajte i pomiješajte sa sokom limuna i biberom. Ako vam je napitak previše kiseo, dodajte malo soka od naranče ili meda. Popijte ovaj napitak ujutro ili prije obroka za jači efekat.