Kako do podignute stražnjice?

Na pitanje šta im je cilj vježbanja, 90 posto djevojaka odgovori skoro identično: “Želim smršati, voljela bih imati ravan stomak, zategnuti ruke i noge, zategnuti i ‘podignuti’ guzu”.

Krenimo onda od vježbe uz pomoć koje ćeš oblikovati, zategnuti i “podignuti” stražnjicu. Svakodnevno na TV-u i društvenim mrežama vidimo djevojke koje imaju savršene obline, divimo im se i pitamo se “Kako su to uspjele”? Pa ako malo bolje pogledaš Instagram profile tih fitness djevojaka primijetit ćeš da sve one imaju jednu zajedničku stvar – sve one rade čučnjeve, piše zdravakrava.hr.

Pravilno izvedeni čučnjevi su tajna uspjeha

Postoji dosta varijacija na vježbu čučanj, ali ono što je najbitnije kod svake od njih je osnovna tehnika izvođenja. Kod čučnja treba voditi računa o nekoliko detalja:

Leđa moraju biti ravna

Glavu drži ili u smjeru pružanja kralježnice ili blago podignutu prema gore, nikako je ne savijaj pema zemlji jer si onda na pola puta prema tome da iskriviš leđa.

Položaj koljena

Koljena prilikom spuštanja u čučanj ne smiju prelaziti ravninu s vrhovima prstiju, opterećenje mora biti na mišiću, a ne na zglobovima. Oslonac uvijek mora biti na cijeloj površini stopala.

Disanje od velike važnosti

Disanje je važan faktor. Izdah je uvijek prilikom podizanja prema gore, a udah prilikom spuštanja tijela u čučanj.