Savjeti za savršene trbušnjake

Mnogi ljudi su na misiji da poboljšaju svoje trbušnjake. Srećom, izgubljeni napredak se može ponovo vratiti uz malo truda. Jednostavne promjene u načinu života i redovno vježbanje brže će vam donijeti rezultate.

Poboljšajte držanje

Ako je vaše držanje loše, onda će i vaš trbuh izgledati veće. Za bolje držanje poravnajte liniju ramena i kukova. Držite ramena otvorena, a stomak uvucite. Svu težinu držite na stopalima i petama.

Pilates

Ako je vaš cilj da imate trbušnjake, onda morate ojačati vaše mišiće. Ovo ćete najbolje postići pilatesom. Vježbe pilatesa su jedan od najboljih načina da vježbate sve mišiće jezgre, ruke i noge. Počnite polako, a ako imate neki zdravstveni problem prvo se obratite doktoru.

Probajte Kanu Twist

Stanite uspravno, odvojite noge i održavajte balans. Pomjerajte ruke, ramena i grudi na lijevu stranu, kao da veslate kanuom. Istovremeno podignite lijevo koljeno prema gore i na desnu stranu. Udahnite i prebacujte ove vježbe s jedne strane na drugu.

Provjerite vašu dijetu

Bez obzira na to koliko vježbi za trbušnjake radite, ako je vaša ishrana loša, onda neće biti ni rezultata. Ako imate previše trbušne masnoće, onda se trbušnjaci neće pokazati. Ispitajte vašu ishranu i vašu aktivnost. Pokušajte više da se krećete i spremajte manje obroke, ali s dobrim izborima hrane.