Zdrava i osvježavajuća ljetna pića koja morate probati

Ništa ne opisuje ljeto kao sjedenje uz bazen uz osvježavajuće piće. Nažalost, većina naših omiljenih ljetnih napitaka puna je šećera i zaslađivača, stoga ih ne trebamo uključivati u ishranu.

Bilo bi odlično konzumirati zdrav i ukusan napitak koji će vas osvježiti, a Body.ba vam donosi 5 jednostavnih recepata koji, ne samo da sadrže malo kalorija, već su i ukusni i zdravi.

Narandža, nar i zeleni čaj

Za pripremu ovog ukusnog napitka potrebno vam je nekoliko minuta. Pomiješajte rashlađeni zeleni čaj i nar u jednoj čaši, te dodajte nekoliko kockica leda i soka od narandže. Iscijedite malo limuna u napitak.

Limunada od jagoda

Dodajte jagode i limun u blender i miješajte dok jagode ne budu u tečnom stanju. Iscijedite sok, te u čašu dodajte nekoliko kriški limuna i hladne vode.

Sportski napitak od narandže

100% prirodni i hidratizirajući napitak, koji će vam pomoći da izdržite intenzivne ljetne treninge. Zagrijte vodu do ključanja, te joj dodajte med i malo morske soli. Miješajte dok se med i sol potpuno ne razgrade, te vodi dodajte sok od narandže i dosta limuna. Stavite u zamrzivač i nakon 20 minuta vaš ukusni napitak je gotov.

Sok od nara

Za ovaj recept potrebno vam je manje od 2 minute, a ukusni napitak sadrži jednu od najzdravijih namirnica – nar. U čašu dodajte nar, led, mineralnu vodu i limun.

Koktel od lubenice

Lubenica je savršeno ljetno voće, a ovaj ukusni napitak ne sadrži šećer. Dodajte rashlađenu lubenicu, sok od nara, limun i list mente u blender i vaš koktel je gotov.