10 razloga zašto je teretana bolja od djevojke

Vježbanje u teretani se smatra jednom od najboljih mogući terapija koja podiže mentalni fokus i poboljšava radnu etiku i disciplinu.

Mnogi su primijetili da im posvećenost vježbanju i izgradnji tijela pomaže da više nego uspješno “gaze” i svim ostalim životnim poljima. Čak i mnogo jače nego kada imaju čvrstu partnericu koja ih usmjerava i motiviše – jer snagu izvlače iz samih sebe.

Uz to, tokom procesa izgradnje sebe, sopstvenog života i borbe za dostizanjem zacrtanih ciljeva, emocionalni problemi uzrokovani lošim vezama su nešto najgore što se može dogoditi jednom mačo muškarcu sa velikim snovima. Zbog toga, posvećenost teretani umjesto djevojke nosi niz prednosti.

1. Teretana ne laže

Stvari su jednostavne, teretana vas ne može lagati jer svako može direktno pratiti svoj napredak jednostavnim povećavanjem radnih težina. Ako ste napredovali i ojačali, moći ćete dići i povećano opterećenje. Ako niste, saznat ćete odmah, bez lažnih skrivanja i uvrtanja istine.

2. Teretana ne napušta kada je teško

Kada se zapadne u teškoće i osjete udarci života, mnogo je muškaraca koji su osjetili kako njihova voljena jednostavno nije tu kada najviše treba biti, te kako se lagano udaljava jer oni jednostavno nisu više onakvi kakvi su bili prije problema. S druge strane, teretana i tegovi kao terapija i pomoć su uvijek tu da psihički rasterete bez obzira na probleme s kojima se ušlo u salu.

3. Teretana košta manje i pruža više

Nije tajna da zaljubljeni muškarci potpuno zaboravljaju sebe i čine sve da bi ugodili svojoj dragoj i izmamili osmijeh i nježnost, a to je mnoge odvelo i u sami bankrot. Koliko god bodybuilding bio skup, računajući na članarine, hranu, suplemente, sve to je opet mnogo jeftinije, a zadovoljstvo izgrađenog tijela i snage ostaje.

4. Teretana čini atraktivnijim

Ponovni problem čestog zaboravljanja na sebe tokom faze zaljubljenosti, veliku većinu muškaraca dovede do toga da fizički žestoko oslabe opuštajući se u udobnosti ljubavnog života. Momci posvećeni teretani izgledaju neuporedivo bolje od “ljubavnika”, pa nije ni čudo što se njihove djevojke često na kraju okrenu upravo za takvim jednim zgodnim usamljenim vukom.

5. Teretana uvijek čini da se čovjek bolje osjeća

Svi koji su barem jednom u životu odradili trening u teretani, shvatili su kako je dobar osjećaj u sopstvenoj koži nakon okončanja vježbanja. Tako je uvijek, svaki trening psihički podiže, pokreće krvotok i unapređuje zdravlje. Izlazak s dragom nije uvijek baš tako uspješan i nema nikakve šanse da u sto posto situacija čini da se čovjek sjajno osjeća.

6. Teretana ne nervira

Bench potisak ili stalak za čučnjeve nikada neće iznervirati i dovesti vježbača do stanja ljutnje i nervoze. Tegovi i sprave su uvijek tu da unaprijede i podignu fizički i psihički one koji im se posvete.

7. Teretana ne vara

Koliko god dobri bili, uvijek postoji rizik da se pojavi “neko bolji” ili bogatiji i zaintrigira tuđu djevojku, a nekima od njih uopšte nije problem ostaviti momka radi drugog. Teretana nikada ne vara, bez obzira u koju ušli jednaka snaga ostaje na svakoj vježbi, jednako dobar izgled i jednako zadovoljstvo samima sobom.

8. Teretana je uvijek spremna za akciju

Kada god se poželi napraviti žestok fizički i psihički poticaj, tegovi su spremni da to omoguće, a neke teretane čak rade 24 sati. U većini slučajeva, djevojke nisu baš takve…

9. Teretana ne krši obećanja

Kada god se isplanira ići u teretanu i napraviti sjajan trening, teretana će čekati i neće ni zbog čega odgoditi vašu aktivnost. Jedino ko može stati na put ispunjenja plana ste sami vi.

10. Teretana čini jačim

Djevojke ne mogu činiti jačim, teretana može. Tako da, svaki idući put kada dođe do svađe ili prekida veza, trebali bi znati da je terana tu da vas ojača i učini da se osjećate bolje.