Amin je motivacija za sve bodybuildere: Pročitajte njegove savjete za oblikovanje tijela

Amin Elkach je fitness model i osobni trener koji je stekao veliku popularnost upravo radi svojih prekrasno oblikovanih mišića.

Impresivna brojka od 230 hiljada pratioca na Instagramu pokazuje koliko je popularan na društvenim mrežama. Svojim fanovima daje savjete vezane za trening, prehranu i suplementaciju te ih nastoji motivisati kako bi napredovali i ostvarili svoje ciljeve.

On smatra da je postavljanje ciljeva vrlo inspirirajuće, uzbudljivo i izazovno. “Nije važno jeste li ih ostvarili u potpunosti. Važno je koliko ste naučili i razvili se i koliko ste napredovali u odnosu na prije”, smatra Amin. On tvrdi da je svako fitness putovanje puno padova koji su bolni. No, svako postignuće je itekako vrijedno teških lekcija koje moramo naučiti.

PREHRANA

Zbog svoje mase i građe, Amin nema problema s nakupljanjem suvišnih kilograma. No, to naravno ne znači da on ne pazi na prehranu. Uglavnom jede zdravu hranu koju uzimaju i drugi bodybuilderi, a povremeno se počasti kako bi se nagradio za veliku disciplinu i dobio dodatnu motivaciju.

Uz kvalitetne namirnice, Amin redovno uzima suplemente, a to su: omega-3 masne kiseline, whey protein, BCAA, glutamin i multivitamini.

VJEŽBAČKA RUTINA

Kako bi napredovao, Amin stalno uvodi promjene u svoju vježbačku rutinu i isprobava različite stilove treninga kako bi potaknuo mišićni rast. U nastavku vam donosimo primjer njegovog treninga.

Bench Press
4 serije; 12,10,8,6 ponavljanja

Pull-ups
4 serije, 8-10 ponavljanja

Cable Flys
3 serije, 10-12 ponavljanja

Single-arm dumbbell rows
3 serije, 8-10 ponavljanja

Dumbbell Shoulder Press
4 serije; 15,12,10,8 ponavljanja

Side Lateral Raise i Upright Rows – superset
3 superseta, 10-12 ponavljanja

Cable Triceps i biceps curls – superset
3 superseta, 10-12 ponavljanja

Biceps curls with EZ curl bar
3 serije, 10-13 ponavljanja

 

 

 

(building-body.com)