Članice Body Control tima Edina Selimović i Nefisa Berberović predstavljaju BiH na 18. mediteranskim igrama u Španiji

Španski grad Tarragona, sa 130.000 stanovnika, koji se nalazi na južnoj obali autonomne zajednice Katalonije, od 22. juna do 1. jula biće domaćin 18. mediteranskih igara.

Ovo veliko regionalno takmičenje okupit će 26 zemalja, koje povezuje Sredozemno more, sa približno 4.000 sportista, 1.000 sudija i predstavnika međunarodnih sportskih saveza, te više od 1.000 novinara.

Bosna i Hercegovona na ovoj reginalnoj smotri ukupno će imati rekordnih 119 predstavnika, među kojim je 70 sportista, koji će se za odličja boriti u 14 od ukupno 31 sporta.

Među našim predstavnicima na 18. mediteranskim igrama našle su se i dvije vjerne klijentice Body Control tima, Nefisa Berberović koja nas predstavlja u tenisu i Edina Selimović koja je dio ženske odbojkaške reprezentacije BiH.

Dvije mlade, talentovane sportkistinje su vrijedno i iscrpno vježbale u našoj teretani i tako svima pokazale da se trud i rad u treningu uvijek isplate i da se ne može i ne smije odustati u putu do cilja. Treninzi su osmišljeni prema njihovim potrebama od strane naših personalnih trenera koji su ih bodrili i motivisali na putu prema uspjehu.

Mi im želimo puno sreće na ovom prestižnom takmičenju.

Dijelove njihovih treninga u našoj teretani pogledajte u video-klipovima ispod teksta.