Dr.Sc. Jasmin Zahirović

Jasmin Zahirović rođen je 19.10.1984. godine u Tuzli.
Diplomirao je na Fakultetu za Tjelesni odgoj i sport u Tuzli 15.10.2007. godine na temu ”Fitness programi vježbanja” sa ocjenom deset i stekao zvanje profesor Tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Kao priznanje za ostvarenu prosječnu ocjenu 9,19 tokom studija dobitnik je zlatne plakete Univerziteta u Tuzli.
Od 01.10.2008. godine zaposlen na Univerzitetu u Tuzli kao asistent na oblasti „Transformacioni procesi“.
04.12.2008.god. upisao je postdiplomski studij na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, na postdiplomskom studiju odbranio je magistarski rad 17.03.2011. godine na predloženu temu: „Kriteriji za tipsku identifikaciju studentica u području fitnesa od 19 – 21 godine i kreiranje fitnes pasoša“.
Izabran je u saradničko zvanje – „viši asistent“ za užu naučnu oblast „Transformacioni procesi“ 2012 godine.
Diplomu Doktorske disertacije stekao je na Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru dana 06.03.2015 na temu „Kreiranje kriterijskih tablica na osnovu rezultata istraživanih antropoloških dimenzija za izradu elektronskog fitnes pasoša“.
Od 12-te do 20-te godine života aktivno se bavio rukometom u RK ”Sloboda Solana” gdje je postigao zapažene rezultate.

Od 2003. godine radi kao kondicijski trener i instruktor fitnessa te realizuje programske sadržaje vezane za sport i rekreativno vježbanje svih dobnih skupina.
Od 2018. do juna. 2020. godine aktivan je kao kondicijski trener u FK Tuzla City.
Aktivno je učestvovao u naučno – istraživačkim i stručnim projektima kao što su: „ Uticaj programiranog fitness vježbanja na regulaciju pretilosti i prevenciju kardiovaskularnih oboljenja kod građana tuzlanskog kantona“, „Planiranje i programiranje trenažnog procesa igrača sjedeće odbojke“, „Škola skijanja osnovnog školskog uzrasta sa područja Tuzlanskog kantona u skijanju“, „Street sport – Ulični sport“ , „Javni fitness čas“.

Body Control Fitness & Health centar ne bi postojao i svakako ne bi bio ono što danas jeste da nema Zahirovića. Njegovo znanje i stručnost, kao i sposobnost da prepozna najbolje fitness trenere i da postane njihov lider na putu ka uspješnosti Body Controla zaslužni su za dosadašnja postignuća ovog fitness centra.

Dr.sc. Jasmin Zahirović u saradnji sa svojim timom, a u ulozi njegovog lidera, postigao je ogromne rezultate kad su u pitanju: personalni treninzi u skoro svim sportovima, preventivni treninzi za prevenciju povreda te rehabilitacija nakon povreda, grupni kondicioni treninzi za brojne timove, autogeni trening, fitness i aerobic trening, kardio trening i dr.

Body Control Fitness & Health centar postao je više od teretane. To je mjesto gdje možete uvijek naći stručne savjete visoko kvalificiranih trenera, koji su pod vodstvom najuspješnijeg trenera u Tuzli, dr.sc. Jasmina Zahirovića.