Fitness trener Nedim Musić demonstrirao 10-minutne vježbe za cijelo tijelo (VIDEO)

Svi bismo mi voljeli da živimo zdrav život uz trening, ali nekada nam se jednostavno ne izlazi iz kuće i ne ide do teretane. Ali i za to postoji rješenje.

Naime, uvijek možete odraditi trening kod kuće, ali neko vam treba pokazati adekvatne vježbe. Najbolje bi bilo da to uradi neko ko je dovoljno stručan da budete sigurni da ćete imati korist od takvog treninga.

Ovom prilikom želimo podijeliti s vama video jednog od fitness trenera iz Body Control teretane kojeg je zakačio na svoj Youtube kanal. Naime, Nedim Musić je magistrirao na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport i već dugi niz godina bavi se trenerskim poslom.

“Nema odustajanja, novi trening je pred vama! Pripremio sam vam novi set vježbi, za cijelo tijelo. Svaka vježba traje 30 sekundi, a između vježbi nema pauze. Naglasak ćemo ovaj put staviti na noge, kao i na CORE. Core mišići su mišići prednjeg trbušnog zida, mišići lumbalnog dijela leđa i mišići bočnog trbušnog zida. Naziv core ili srž proizilazi iz važnosti jačine ovog dijela tijela.

Cijeli trening radim zajedno sa vama, tako da me možete pratiti kao i vrijeme trajanja vježbi. Vježbe ne zahtijevaju rekvizite i zbog toga su odlične za rad kod kuće, a naravno i u teretani.

Budite slobodni da zaustavite video kada vam je potreban odmor, također slobodno prilagodite vježbe svojim sposobnostima (vježbe sa skokom radite bez skoka i slično) sve dok ne napredujete. Preporučujem da, ako možete, ovaj trening kombinujte sa prethodnim tako da vaš trening traje duže i ima veći uticaj na vas,” napisao je fitness trener Musić na svom Youtube kanalu.