Masaža nudi puno više od obične relaksacije

Ogromna korist koju nudi redovita masaža nezamjenjiva je za dušu i tijelo. Dobra će vas masaža zasigurno opustiti, međutim njena korisnost nadilazi samu relaksaciju.

Bol i tjeskoba su dva česta problema koja zahtijevaju terapiju masažom. Ona umiruje mišiće i živce, olakšava kroničnu bol te podiže samopouzdanje.

Medicinska masaža se koristi za sportske ozljede i za unaprjeđenje optimalnog učinka mišića. Zahvaljujući vježbanju i masaži, ozlijede je moguće izbjeći, i na taj način postići velika sportska ostvarenja. Redovita masaža sprječava pretvaranje malih ozljeda u velike, zahvaljujući čemu sportaši izbjegavaju začarani krug boli. Masaža ojačava imunološki sustav što olakšava život pacijentima s hroničnim bolestima poput HIV-a. Povećavanje cirkulacije zdravih krvnih stanica u tijelu ovim pacijentima olakšava borbu s bolešću i zadržavanje pozitivnog stava, koji je važan za njihovo preživljavanje.

Ne smije se previdjeti niti utjecaj masaže na pacijente s visokim kravnim tlakom. Ona može igrati ključnu ulogu u reguliranju i kontroli kronično visokog tlaka. Masaža opušta pacijenta i dovodi centralni nervni sistem u ravnotežu, učinkovitijim reguliranjem protoka krvi kroz tijelo. Redovita masaža u kombinaciji s izometričnim vježbama dokazano poboljšava krvni tlak i regulira protok krvi kod pacijenata.

Pozitivnu reakciju na masažu pokazuju i djeca. Sam postupak rađanja je često lakši i jednostavniji zahvaljujući redovitoj masaži tijekom trudnoće i samog procesa rađanja. Masaža prerano rođenih beba osigurava brže dobivanje na težini.

Terapija masažom je tehnika koja osobama olakšava fizičke i mentalne probleme. Ova vrsta terapije trebala bi biti inkorporirana u zdrav način života jer nam pomaže da se lakše nosimo sa svakodnevnim problemima. (ordinacija.hr)