Najbolji lijek protiv stresa – Masaža i njene blagodati

U današnjem savremenom brzom načinu življenja stres je stanje koje je nemoguće izbjeći. Posljedice hroničnog stresa su nastanak depresije, stalnog umora, pad imuniteta, a samim time vrlo često i opake bolesti. Kronični nedostatak kretanja, sjedilački način života itekako utječe na bolesti mišića, kralježnice i zglobova. Nažalost sve su dobne skupine jednako izložene ovim posljedicama pokušavajući biti uspješni u školi, obitelji, na poslu, uklopiti se u današnje društvo zapravo se otuđujemo sami od sebe i upadamo u zamku vlastitog nezadovoljstva.

Dodir – pouzdani lijek iz davnina

Više je načina kojima se možemo boriti za zdrav i kvalitetan život, započnimo sa dodirom. Pratite li reakciju djeteta koje se osjetilo nesigurnim, traži zagrljaj i dodir majke ili druge bliske osobe. Moć dodira zapravo je masaža. Živci reagiraju na svaki dodir i pritisak, šalju razne signale parasimpatičkom živčanom sistemu čija je svrha pomoći tijelu da se što bolje nosi sa stresom.

Dobrobiti masaže

Uz pomoć masaže opušta se cijelo tijelo, od dišnog puta do probavnog sistema. Tijekom masaže rad srca se usporava za više  od 10 otkucaja u minuti, a krvni tlak je smanjen i do 8%. Masažom utičemo na žlijezde na način da umanjuju lučenje hormona stresa, a u mozgu simuliramo proizvodnju hormona sreće- serotonina. Ne podcjenjujte veliku moć masaže koja je zapravo kombinacija nauke i umjetnosti, a svoje korijene vuče još iz drevnog kineskog, grčkog, rimskog indijanskog i egipatskog doba.

Masaža i njene blagodati u savremenom životu

Danas postoji bezbroj stilova masaže sa raznim oblicima pritiska i pokreta. Čak i liječnici prepoznaju njenu prednost kao terapiju u liječenju simptoma bolesti i raznih tipova ozlijeda. Svakako je preporučeno da se pouzdate u stručno osoblje fizioterapeuta. Masaža na pravim mjestima ima i veliki estetski učinak povećanjem protoka krvi u organizmu i koži. Ujedinjujući masažu sa korištenjem moćnih eteričnih ulja, dobitak za naše tijelo je neprocjenjiv. Nađite vremena i volje da sebi u dogovoru sa stručnom osobom priuštite ovu jednostavnu, a tako snažnu pomoć u prevenciji , zaštitu zdravlja i poboljšanje kvalitete života. Razmazite sebe i budite ponovno bezbrižno dijete.

Nazovite nas, ili rezervirajte svoj termin a usput uživajte u čarima našeg ambijenta.