Počeli ste napredovati – ovo je 6 pokazatelja

Vježbanje se isplati, ne samo u smislu poboljšanja fizičkog izgleda već i gledajući iz mnogo drugih aspekata. Da ste zaista počeli napredovati i da se prolijevanje znoja počelo isplaćivati, na sebi možete primijetiti uočavajući 6 pokazatelja.

Odjeća vam drugačije pristaje

Kada počnete primjećivati da vam odjeća stoji drugačije, tačnije mnogo bolje nego prije, to znači da ste povećali obime svojih mišića i smanjili nivoe naslaga sala. Kako je upravo to cilj kojem treba svako težiti, dobili ste prvu pravu potvrdu uspjeha, pa stoga čestitamo – ostvarili ste ozbiljan napredak.

Imate više energije

Kada se organizam fizički aktivira, tada postaje energetski efikasniji. Jednostavno, ako osjećate da imate više raspoložive energije tokom dana, to je znak da idete u odličnom smjeru sa svojim treninzima i planom ishrane.

Sretniji ste

Vježbanje je jedan od najboljih načina pokretanja hormona sreće i zadovoljstva, te istovremeno jedan od najboljih načina suzbijanja hormona stresa. Kada se riješite depresivnih stanja i počnete osjećati sretnije, to je znak da odlično napredujete.

Radujete se sljedećem treningu

Na početak vježbanja se teško natjerati, a prvih nekoliko treninga je uvijek bolno iskustvo zbog upala i kompletnog privikavanja na novu sredinu i nove izazove. Kada se počnete radovati svakom narednom treningu, to je znak da je pravi napredak već pokrenut.

Osjećate se privlačno

Tako dobar osjećaj u sopstvenoj koži teško je opisati ljudima koji ne vježbaju. Oni koji su već to osjetili, odavno su ostvarili veliki napredak, a to je jedan od 6 najvećih pokazatelja.

Želite pomoći i drugima

Kada se riješite svojih problema ili barem kada vidite da taj način života zaista pravi vidljive rezultate iz dana u dan, postajete pozitivna osoba koja je spremna i želi pomoći drugima. To je jedan od sjajnih pokazatelja napretka.