TUZLA: 4. MARATON ZA REKREATIVCE!!

Trka se organizuje po svim pravilima održavanja maratonskih utrka (tačna dužina staze, startni brojevi sa čipovima za elektronsko mjerenje vremena, sudije, okrepe, finišerske medalje, diplome, medalje za tri najbrže trkačice i trkača).
Trči se u jednom pravcu u oba smjera, s tim da je drugi dio staze sa blagim padom što rekreativcima i onima koji trče prvi put maraton ili polumaraton značajno utiče na lakši prelazak “maratonskog zida” koji se nalazi baš na tom dijelu staze.

Saobraćaj je za vrijeme trke obustavljen i pod kontrolom policije.

Onima koji trče prvi put nudimo podršku i pomoć sa našim iskusnijim trkačima i biciklistima.
Trči se na kraju sezone kada je pravo vrijeme da se napravi dobar rezultat a u idealnim vremenskim uslovima za trčanje u pogledu temperature, vlažnosti i zagađenosti vazduha.

S obzirom da se radi o trci za rekreativce, te u okruženju trkača sličnih vama, kojima to nije posao nego zabava, biće odlična rekreacija i druženje.

Obezbijeđena hitna medicinska pomoć.

Limit: maraton-6:00h; polumaraton-3:00h

Epidemiološke mjere
Obzirom na zaštitu od širenja Korona virusa broj trkača je ograničen na 100 a start će biti sa maskama i sa distancom između trkača 1-1,5m, bez okupljanja na startu i cilju. Svi volonteri, redari, sudije i ostala službena lica će nositi maske tokom cijelog takmičenja.

TUZLA, 25.10.2020.GOD. U 9:00h
START I CILJ: CENTRALNI KRUŽNI TOK U TUZLI

Link za prijavu:

PRIJAVI SE: Maraton za rekreativce 2020