Vježbe koje unišatavaju celulit

Količina celulita nema veze sa vašom kilažom, jer njega imaju i mršave djevojke. On je problem svake djevojke, pa se zato nemojte previše opterećivati, jer niste jedini. Istraživanja sa Univerziteta Kornel su došla do saznanja da čak 98% žena ima celulit, pa i u najmanjim količinama. Ono što trebate raditi, pored zdrave ishrane, jeste da se oslobodite masnoća dok vježbate.

Postoje razne vježbe za celulit, ali je dobro znati one koje možete lako uraditi i koje se mogu raditi u kućnim uslovima.

Vježbe za noge

Legnite na leđa i savijte koljeno lijeve noge. Desna neka vam ostane ispružena. Raširite ruke, uvlačeći stomak i potrudite se da izdržite u ovom položaju koliko duže možete.

Iz tog položaja, podignite kukove i stegnite zadnjicu sve dok vaše tijelo ne formira ravnu liniju od ramena do stopala. Napravite pauzu od dvije sekunde, držite stomak i zadnjicu zategnutom a zatim ponovite dizanje kukova.

Istu vježbu uradite i sa drugom nogom. Ukoliko vam je ova vježba preteška, olakšajte je tako što ćete podizati kukove dok su vam obje noge savijene u koljenima.

Iskorak

Uzmite po jedan teg za vježbanje i ruke držite ravno do tijela. Nemojte ruke da priljepljujete uz tijelo, već držite određeno rastojanje. Dlanove okrenite prema tijelu.

U drugom dijelu vježbe, uradite iskorak sa desnom nogom i spustite tijelo dok vaše lijevo koljeno ne bude pod pravim uglom. Zatim se vratite u početni položaj potpirajući lijevu nogu na pod. Vježbu ponovite nekoliko puta, a zatim isto uradite i sa drugom nogom.

Stepenice/Steper

Za ovu vježbu su vam potrebni tegovi. Ispružite ruke pored tijela. Zatim stanite ispred stepenica i stavite vaše lijepo stopalo na prvi stepenik.

Poptirajući se petom dok vam se tijelo u cijelosti ne ispravi i  ne stanete na stepenik sa jednom nogom. Zatim se vratite nazad sve dok vaša desna noga ne bude dodirivala pod. Vježbu ponovite nekoliko puta, pa isto toliko puno ponovite isto ovo sa drugom nogom.

Zadnjica

Uzmite dva tega za vježbanje, ispružite ruke i pozicirajte ih na butine, a dlanove okrenite ka sebi. Blago savijte koljenja, i spustite ruke u visini koljenja, tačno iznad stopala. Glavu podignite, a vrat držite ispravljenim.

Zadržite se nekoliko sekundi, a zatim se polako vratite u početni položaj. Ukoliko želite malo težu vježbu, uradite isto ovo samo na jednoj nozi i ponovite vježbu nekoliko puta, na jednoj pa na drugoj nozi.