Želite popraviti seksualni život? To možete postići i treningom – a ovo su najbolje vježbe za to

Vježba je izvrsna za održavanje forme i pomaže mentalnom zdravlju, ali također čini čuda za vaše izvedbe u spavaćoj sobi. Ovo su najbolje vježbe za muškarce i žene

Vježbe za muškarce

Mrtvo dizanje
Ova vježba muškarcima može biti jako korisna za izvedbu u spavaćoj sobi. Jača tetive koljene te gluteuse te jača leđne mišiće. Odlična je za jačanje vaših sposobnosti da podignete partnericu.

Započnite stiskanjem leđnih mišića i guranjem kukova prema natrag. Obavezno savijte koljena tako da vam potkoljenice budu okomite na tlo. Uspravite se, držite leđa uspravno prilikom podizanja utega s tla. Koristite mišiće nogu, a ne leđa, za dizanje utega. Držite glavu uspravno, nikada je nemojte podizati. Kad dosegnete konačni stojeći položaj, gurnite kukove unatrag, spustite lopatice i stisnite mišiće gluteusa.

Bench press
Budući da mnogi klasični položaji u seksu, poput misionarskog ili u krilu, zahtijevaju dobru snagu gornjeg dijela tijela, ova vježba je idealna za jačanje tog dijela tijela.

Kratke upute:
Lezite leđima na klupu, a ramena trebaju biti čvrsta. Pritisnite stopala o tlo. Održavajte neutralan položaj kralježnice tijekom cijelog pokreta. Polako, ali čvrsto, podignite šipku s nosača i spustite je na prsa s laktovima savijenim u stranu. Pritisnite stopala dok gurate šipku prema gore i vratite se u početni položaj.

Spiderman sklekovi
Vaši bokovi i prsa bit će vam zahvalni nakon izvođenja ove vježbe. Ojačat ćete gornji dio tijela, ali i bočne mišiće trbuha te zadnjice.

Kratke upute:
Oslonite se na nožne prste i dlanove u širini ramena. Tijelo bi trebalo biti u ravnoj liniji od glave do pete. Savijte laktove pod kutom od otprilike 45 stupnjeva dok polako spuštate prsa prema podu. Podignite desno koljeno prema desnom laktu i zadržite dvije do tri sekunde prije nego što spustite nogu natrag u početni položaj i ponovno podignete tijelo. Ponovite ovaj pokret suprotnom nogom pri sljedećem ponavljanju.

Vježbe za žene

Cat-cow joga poza
Ova joga poza poboljšava fleksibilnost kralježnice, te pomaže u toniranju kukova i zdjelice. U konačnici, krajnji cilj ove vježbe je poduprijeti međunožje i dovesti do boljih performansi u krevetu.

Sve što vam treba je prostirka.

Kratke upute:
Spustite se na dlanove i koljena. Dlanovi trebaju biti u ravnini ramena, a koljena u ravnini bokova. Udahnite duboko. Leđa trebaju biti ispravljena, a glava podignuta visoko gore. Izdahnite, savijte svoja leđa prema gore i spustite glavu.

Djelomični čučanj
Čučnjevi su izvrsni za povećanje protoka krvi u donjem dijelu tijela i poboljšanje cirkulacije oko nogu i središnjeg dijela tijela. Ova vježba će vam pomoći da orgazam bude intenzivniji.

Kratke upute:
Čučnite do svog maksimalnog raspona pokreta, a zatim se podignite do pola. Ponovno se spustite dolje, a zatim se uspravite skroz u stojeći položaj. Ponovite ovaj pokret onoliko puta koliko je potrebno.

Pozdrav suncu
Redovito prakticiranje joge izvrsno je za povećanje vašeg seksualnog nagona. Poza pozdrava suncu posebno je dobra za jačanje gornjeg dijela tijela.

Kratke upute:
Započnite u pozi psa prema dolje i polako prijeđite u plank. Počnite se spuštati prema podu, podižući prsa prema pozi psa prema gore. Ponovite pokret kroz položaj tabletop i podizanjem kukova prema gore vratite se u položaj pas prema dolje.

Trbušnjaci s raskorakom
Kada radite trbušnjake, aktiviraju se i mišići zdjelice, koji također podupiru reproduktivne organe. I, u biti, što su ti mišići jači, to će vrhunac u seksu biti intenzivniji.

Kratke upute:
Lezite na leđa s raskoračenim nogama. Uvucite zdjelicu i napravite trbušnjak u sjedećem položaju. Polako se spustite prema tlu i ponovite pokret.

Text by: www.24sata.hr