Za tople ljetne dane: isprobajte 3 ukusne hladne salate od tjestenine

Slijede 3 recepta koja, ako već niste, jednostavno morate isprobati.

1. Hladna salata s tjesteninom, povrćem i svježim sirom

Sastojci za 2 porcije:
200-250 g tjestenine po želji
3 polovice paprike u boji (crvena, žuta, zelena)
2 srednje rajčice
1 krastavac
250 g svježeg sira
1 kašika maslinovog ulja
so, biber, origano

Priprema:
Tjesteninu stavite kuhati u kipuću, zasoljenu vodu na 10 minuta. Ulijte i malo maslinovog ulja kako bi izbjegli da vam se tjestenina lijepi. Dok se kuha, pripremite povrće tako da ga nasjeckate na male kockice, ubacite u veću staklenu zdjelu, malo začinite i dobro promiješajte. Kada je tjestenina gotova ubacite je u povrće, promiješajte, dodajte svježi sir, ponovo sve dobro začinite i promiješajte. Pustite da se ohladi 30 min na sobnoj temperaturi, a onda je spremite u hladnjak na najmanje sat vremena.

2. Hladna salata s tjesteninom, tunom i jajima

Sastojci za 2 porcije:
200-250 g tjestenine po želji
150 g konzervirane tune u maslinovom ulju ili vodi
2 jaja
manja konzerva kukuruza
2-3 kisela krastavca
1 kašika maslinovog ulja
so, biber

Priprema:
Tjesteninu i jaja stavite kuhati, a u međuvremenu pripremite ostale sastojke. Ohlađena jaja narežite na kolutiće, pridružite tjestenini, tuni i povrću i dobro promiješajte. Ova salata još je ukusnija sljedeći dan, a možete je dodatno začiniti s malo kiselog vrhnja.

3. Hladna salata s integralnom tjesteninom, piletinom, cherry rajčicama i feta sirom

Sastojci za 2 porcije:
200-250 g integralne tjestenine po želji
200 g pilećih prsa (narezanih na manje komade)
100 g feta sira
50-100 g cherry rajčica
1 kašika maslinovog ulja, jabučni ocat po želji
so, biber, mediteranski začini

Priprema:
Narezane komade pilećih prsa začinite i ostavite najmanje 30 min da se mariniraju u maslinovom ulju. Tjesteninu skuhajte po uputama na pakiranju, a dok se ista kuha cherry rajčice narežite na polovice, kao i feta sir na manje kockice. Pridružite ih ohlađenoj tjestenini. Pileća prsa popržite na malo maslinovog ulja, ubacite u tjesteninu i sve dobro promiješajte. Pustite da se malo ohladi i uživajte u bogatstvu okusa. Po želji dodajte i malo jogurta!

 

Prijatno!

 

Text by: www.fitness.com.hr