Teži od pola tone: Trenutno najjači čovjek svijeta zamijenio tegove sa četvoricom odraslih ljudi

Martins Licis je službeno najjači čovjek svijeta, a značenje svoje laskave titule s vremena na vrijeme demonstrira i mimio takmičenja.

Osvajač World's Strongest Man 2019 takmičenja, na kom je pobijedio sve predstavnike elite Strongman lige, trenutno se priprema za svoj naredni izazov, a to će biti još jedna velika smotra najjačih Arnold Strongman USA.

Da trenutno “puca od snage”, mogli su vidjeti i osjetiti i sami vježbači u Zoo Culture teretani u Californiji, koji su se našli tu u isto vrijeme kada je i sam Licis trenirao.

Div latvijskog porijekla je imao potrebu za adekvatnim teretom kojim bi provjerio svoju fizičku spremu, pa je zatražio uslugu od četvorice krupnijih vježbača u teretani da mu sami oni posluže kao teret prilikom pokušaja prelaska željene distance.

Ovaj potpuno nesvakidašnji poduhvat sa ukupnim opterećenjem od 544 kilograma, kao da je bio odgovor na nedavnu egzibiciju Larryja Wheelsa tokom koje je izvodio biceps pregiba s ljudima umjesto bučica. Svakako, od trenutno najjačeg čovjeka na svijetu se nije ni očekivalo ništa manje brutalno. (body.ba)