“Ne čekaj na uspjeh, stvori ga!” – Fitness trenerica Tina

Tina Pranjić rođena je 10.11.2003. u Tuzli.

Fakultet za sport, prvenstveno upisuje u Beču, a potom svoje obrazovanje nastavlja na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport u Tuzli.
Sportom se bavi još od ranog djetinjstva kada je redovno trenirala rukomet koji je vremenom dosegao profesionalnu razinu. Tako je Tina zaigrala Premijer ligu BiH, a prisustvovala je i okupljanjima mlađih selekcija reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon nekoliko teških povreda, odlučuje zaključiti priču o rukometu. Njezina ljubav prema sportu nije se zaustavila – posljednje četiri godine posvetila se fitnessu, a od 2023. godine svoje mjesto pronašla je kao fitness i personalni trener u Fitness centru “Body Control”, u Tuzli.

“Biti komunikativan i profesionalan su ključne osobine koje me vode kroz moj svakodnevni rad. Volim raditi s ljudima, motivirati ih i biti njihova podrška u ostvarivanju ciljeva”, kaže Tina, koja uči iz vlastitog iskustva kako je sport i fizička aktivnost više od samog vježbanja.
Također, savjete o treningu i pravilnoj ishrani, Tina nerijetko dijeli i na društvenim mrežama.

No, osim fitnessa, često voli pomjerati svoje granice, a jedan od primjera jeste učešće na “Vienna City Marathonu” kada je učešće podijelila sa još 40 hiljada natjecatelja, gdje je istrčala polumaraton sa zavidnim rezultatom.

“Ne čekaj na uspjeh, stvori ga!”, dodala je za kraj fitness trenerica Tina.