5 zdravih recepata s jajima

Često dan počnemo kajganom ili jajima pripremljenim na drugi način, i tako osiguramo zdrav doručak.

Ali, zašto ne jedemo jaja i poslije podne? Jaja su namirnice koje su niskokalorične, nemasne, imaju mnogo proteina, omega 3 masnih kiselina i antioksidansa. Uz to, nova istraživanja su demantirala tradicionalna uvjerenja da je konzumacija žumanjka loše za srce. Pa, krenite s pripremom! Jedino pitanje je koji zdravi recept ćete izabrati za večeras?

Jaja s bosiljkom

Bosiljak često loše predstavljaju, ali kad se pripremi ispravno, salata s jajima može biti pun pogodak! Za pripremu vam je još potreban grčki jogurt, crveni luk, majoneza i senf, uz svježi list bosiljka. Poslužite s tostiranim kriškama integralnog peciva, i imate zdrav ručak ili laganu večeru.

Detalji o receptu na A Couple Cooks.

Zdravi recept sa quichem

Napokon zdrav recept sa quiche. Ova verzija ne sadrži maslac i obrano mlijeko. Sadrži mnogo povrća poput špinata, gljiva i paradajza. To sve nudi obilje okusa.

Detalji o receptu na Snixy Kitchen.

Jaja sa ostacima riže

Ostaci riže u frižideru nakon obroka se dešavaju. Ali riža i grah ne mogu brzo dosaditi. Budite kreativni s ovim vegetarijanskim receptom i dobit ćete brzi kineski inspirativan obrok.

Detalji o receptu na The Nutritional Epiphany.

Pečena jaja i avokado

Jaja i avokado: rekli bi da je to savršen spoj. Recept je vrlo jednostavan. Istružite avokado, u prazne rupe stavite jaja i pecite 15 do 20 minuta.

Detalji o receptu na Twin Food.

Pizza s jajima za doručak

Ne možemo završiti tekst bez spomena bar jednog recepta za doručak. Ali, ne moramo ovaj recept ograničiti samo na doručak. Pizza sa jajima na vrhu je odlična opcija za rani ručak ili lijeni doručak vikendom.

Detalji o receptu na Joy the Baker.