Brže do snažnih nogu: Goblet čučanj! (FOTO)

Najbolji sportisti i najspremniji ljudi na svijetu ne poseduju posebnu magiju da bi došli do vrhunskih rezultata. Oni zapravo treniraju jače od drugih i trude se da savladaju tehniku bazičnih vježbi kako bi napravili razliku.

Biti u prilici da savršeno izvodite brojne bazične vježbe je najbolja stvar koju možete da uradite u fitnessu, jer su prije svega ekstremno efikasne.

Upoznajte čučanj: 

Goblet čučanj ili još poznatiji kao čučanj sa peharom je jednostavna vježba koja zahtjeva samo jedan teg. Kada se radi pravilno pogađa kompletan donji dio tijela, metabolički aktivira mišiće i jača jezgro tijela. Zbog samog karaktera goblet čučanj ima jedinstvenu sposobnost da otkrije slabe strane mišića jezgra i ojača taj dio tijela, prije svega kroz oblikovanje trbušnih mišića.

 Kružni trening ketlbelom za snažnije noge

Sa obje ruke uhvatite teg ili ketlbel od 20 ili 25 kilograma, namjestite sat na vrijeme od dva minuta. Odradite 10 čučnjeva a zatim odmah pređite na spravu za veslanje ili donji kotur. Nakon dva minuta vježbanja napravite pauzu u istom vremenskom periodu. To je prva runda, ukupno uradite tri kruga.

cucanj-goblet-kettlebell