Fitness trener Belmin Bujaković: Vježbe na vratilu za snažne trbušnjake (VIDEO)

Body Control Fitness & Health centar je mjesto kreirano za svačije potrebe, kako u treningu tako i u prevenciji oboljenja, ali i mjesto gdje možete naći adekvatne savjete personalnih trenera.

To je definitivno mjesto gdje možete pronaći korisne savjete stručnih osoba kad je u pitanju bilo koji segment treninga. Naši ljubazni, strpljivi i visoko kvalifikovani treneri odgovorit će na sve vaše nedoumice oko treniranja ili načina ishrane.

Jedan od trenera koji su dio Body Control tima, Belmin Bujaković, demonstrirao je primjer treninga na na vratilu za snažnje trbušnjake.

Trening je odradio u prirodi, te dokazao da se dobar trening može uraditi i u vremenu kada ne možete trenirati u teretani.

Pogledajte iz kojih vježbi se sastoji njegov trening:

Podizanjem nogu iz viseće pozicije na vratilu aktiviramo mišiće trbušnog zida.

Na treningu su demonstrirane neke od varijanti trbušnjaka na vratilu:

– Podizanje nogu blago povijenih u zglobu koljena
– Podizanje nogu povijenih u zglobu koljena
– Naizmjenično podizanje nogu blago povijenih u zglobu koljena
– Naizmjenično podizanje nogu povijenih u zglobu koljena
– Bočno naizmjenično podizanje nogu opruženih u zglobu koljena
– Bočno sunožno podizanje nogu povijenih u zglobu koljena.

Sve varijante podizanja nogu aktiviranju cijeli trbušni zid, neke su više sa akcentom na gornji, neke na donji a neke na bočni trbušni zid.

Optimalno je raditi 3 serije za svaku vježbu po 20 ponavljanja. Što je u konačnici 360 ponavljanja za cijeli trening.

Pogledajte video:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Vježbe na vratilu za snažne trbušnjake🔥 Podizanjem nogu iz viseće pozicije na vratilu aktiviramo mišiće trbušnog zida. Na treningu su demonstrirane neke od varijanti trbušnjaka na vratilu: – Podizanje nogu blago povijenih u zglobu koljena – Podizanje nogu povijenih u zglobu koljena – Naizmjenično podizanje nogu blago povijenih u zglobu koljena – Naizmjenično podizanje nogu povijenih u zglobu koljena – Bočno naizmjenično podizanje nogu opruženih u zglobu koljena – Bočno sunožno podizanje nogu povijenih u zglobu koljena. Sve varijante podizanja nogu aktiviranju cijeli trbušni zid, neke su više sa akcentom na gornji, neke na donji a neke na bočni trbušni zid. Optimalno je raditi 3 serije za svaku vježbu po 20 ponavljanja. Što je u konačnici 360 ponavljanja za cijeli trening 💪 Najbolje treninge pratite na profilima mojih kolega @bodycontrol.tz @nedim.musiic @melizija_ @melinaomerovic.7 @tarik_spaha @ademirlasetovic Za najbolju suplementaciju posjetite sajt www.herkul.ba ili instagram profil @herkul.ba te ostvarite popust na online kupovinu koristeći kod Belmin15

Objavu dijeli Belmin Bujakovic (@belmin.bujakovic)