Junak Mahmutović poručio: Hvala Jasminu Zahiroviću koji me je vratio u život! (VIDEO)

Rijetko koji napadač može da se pohvali da svoju formu na vrhunskom nivou održava 10 godina. Sportske povrede su veliki problem sa kojim se suočavaju svi sportaši, a posebno teško djeluju na one fudbalere koji u tom trenutku igraju na vrhunskom nivou.

Jedan od fudbalera koji je punio novinske papire i članke po sportskim portalima je i Aidin Mahmutović, sada napadač NK Čelik Zenica, a do prije par sedmica član Tuzla Cityja.

Mahmutović je zadobio tešku povredu koljena (ACL – povreda prednjih križnih ligamenata) i mnogi su već tada otpisali ostatatak karijere nekada slavnog napadača Viktorije iz Plzena i Teplica. Oporavak od ove vrste povrede je dugotrajan, ali moguć. Dokazao je to i kondicioni trener Tuzla Cityja, dr. sc. Jasmin Zahirović, koji je zajedno sa Mahmutovićem prošao tretman i uz adekvatne vježbe osposobio Aidina za povratak na teren.

,,Želio bih da se zahvalim Tuzla Cityju i Jasminu Zahiroviću koji su me vratili u život”, izjavio je za okupljene novinare Mahmutović nakon subotnje pobjede Čelika nad Širokim Brijegom, gdje je Mahmutović postigao dva gola.

Godinu dana poslije, Mahmutović na svom kontu ima tri gola u dresu Čelika, a poznavajući njegovu upornost ne sumnjamo da će njegov učinak biti izuzetno dobar na kraju sezone.