Proteinske palačinke sa svježim sirom

Slijedi jedan sjajan recept za povećanje proteina i ugljikohidrata vašoj ishrani. U  receptu su nemasne verzije sastojaka, ne samo zbog toga što količina masti  treba biti niža kad radite proces povećanja ugljikohidrata, nego i zbog toga  što tako povećavate sadržaja proteina. Ovaj recept nudi ogromnih 64 grama proteina sa svega 5.5 grama masti.

Šta vam je potrebno:

  • 2 bjelanjka (28 kalorija, 7g proteina, 0g ugljikohidrata, 0g masti)
  • 30g valjane zobi (118 kalorija, 5g proteina, 20g ugljikohidrata, 2g masti)
  • 30g whey proteina (117 kalorija, 27g proteina, 0g ugljikohidrata, 1g masti)
  • 40g integralnog brašna (149 kalorija, 6g proteina, 29g ugljikohidrata, 1g masti)
  • 150g nemasnog svježeg sira (105.5 kalorija, 19g proteina, 4g ugljikohidrata, 1.5g masti)
  • Jedna čajna kašika istopljenog maslaca (ili maslinovog, kokosov ulja, po važem izboru)
  • Cimet/splenda/truvia/stevia/sirup bez šećera (po vašem izboru)

Sastojci:

64g proteina
53g ugljikohidrata
5.5g masti
517.5 kalorija

Kako ih napraviti:

Stavite jaja, zob, whey protein, brašno i svježi sir i veliku zdjelu i mutite dok smjesa ne postane glatka. Zatim rastopite  maslac (po izboru) u zagrijanoj tavi (srednja toplina) prije zalijevanja pola smjese za palačinke. Poslije pečenja, dodajte bilo koji željeni sastojak na palačinke da im date željeni okus.