‘Teretana me izvukla iz depresije. Tamo bih zaboravila na stres i brige i znala sam da će sve loše proći’

Nakon nekoliko užasnih stvari koje su je snašle, odlučila je krenuti u teretanu i ispalo je kako je to bila najbolja odluka koju je donijela

“Prošla godina je preispitala cijelo moje postojanje. Bilo da se radilo o poslu, razvodu, roditeljstvu ova je godina bila maraton događaja koji su zahtijevali da stalno trčim ili plivam.

Pitala sam se zašto se sve ovo događa

Selila sam se. Imala sam probleme s teškom osobom. Dijete mi je prolazilo kroz razne promjene. Promijenila sam posao. Imala sam probleme sa zdravljem, kao i s financijama. Osjećala sam se kao da se jedna stvar napokon riješila, a druga me već čekala. Bilo je trenutaka kad sam bila pod stresom i jela gotovo sve što sam pronašla. Moj je trbuh odlučio preuzeti sav stres i jednostavno nisam bila svoja.

Nekoliko sam se puta pitala zašto mi se sve ovo događa. Kako je vrijeme prolazilo, shvatila sam da razlog nije bitan. Postala sam jača mentalno i fizički. Nakon ljeta sam se osjećala dovoljno dobro da pružim priliku teretani. Osjećala sam se kao da se nalazim s ljubavnikom. Teretana je uvijek za mene bio dobar način za rješavanje stresa. I uvijek mi je bila zabavna pa sam se veselila ponovnom vježbanju.

Spasilo me vježbanje

Nije mi samo vježbanje pomoglo u pronalasku sreće. Nisu me samo pravilni trbušnjaci, koje konačno mogu napraviti, vratili u formu. Teretana me je spasila iz depresije. Naučila me ne odustajanju.

Čak i kad sam pogledala svoje financijsko stanje i shvatila da ne znam kako ću preživjeti mjesec, uvijek bih mogla otići u teretanu i vježbati. Čak i kad sam se osjećala da ne poznajem nikoga u novom gradu gdje sam se doselila s kćerkom, znala sam kako napraviti iskorake kao nitko drugi.

Čak i kad sam se osjećala da se moja kćer i ja nikad nećemo prilagoditi i naviknuti na novi stan i grad, uvijek sam mogla raditi izdržaj i naučiti nove elemente te vježbe i osjećati se ponosno na sebe. Čak i kad nisam imala spoj subotom navečer i zabavne planove za nedjelju, imala sam spoj s trčanjem. Imala sam spoj s treningom.

Promijenila sam se u potpunosti

Iako sam se osjećala sama i nemoćno zbog niza stvari koje su mi se dogodile, promijenila sam način na koji mi tijelo izgleda i kako se osjećam u vezi njega. Uspjela sam napraviti razne vježbe i naučila sve moguće varijacije. Možda nisam imala hrabrosti promijeniti neke stvari u životu, ali sam zato u teretani mogla promijeniti sve.

Imala sam moć promijeniti svoje tijelo. Kao i svoj način razmišljanja. Teretana i moje vježbanje je stvar kojem ću se stalno vraćati.

Imati mjesto na koje mogu doći i zaboraviti na sav stres i brige pomoglo mi je vjerovati da čak i kad su stvari jako loše, neće trajati zauvijek. Da su teška vremena za snažne ljude. Da će i ovo proći. Da postoji svijetlo na kraju tunela. Da mogu napraviti sve što želim. Da bol neće trajati zauvijek. Da su moje pobjede i pobjede moje kćeri. Da moja kćer vidi kako mama misli o svojem zdravlju i da je to pravilno.

Jedan dan me pitala zašto sam odlučila krenuti u teretanu, a ja sam joj samo rekla kako se tamo osjećam dobro, kako se moj mozak, tijelo i srce osjećaju sretno na tom mjestu.

Godinu dana nakon svih nesretnih događaja ona je sretnija i ja sam sretnija. Nekad i vježbamo zajedno, čak i marince, bez obzira koliko mrzim tu vježbu.” (net.hr)