Usudite se isprobati slatki hummus!?

Isprobajte verziju hummusa s kakaom i kremastim maslacem od kikirikija – ovog puta bez sezama!

Možda vam slatka verzija hummusa zvuči neobično, ali nemojte da vas to spriječi. Pripremite ovaj kremasti namaz i poslužite ga uz krekere, perece ili svježe voće.

Priprema traje samo pet minuta, a potreban vam je samo kvalitetan blender. Nadamo se da ćete uživati u slatkom izdanju popularnog namaza!

Sastojci:

Konzerva slanutka od 400 g
100 g meda
70 g kikiriki maslaca + 2 žlice
25 g kakaa u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
Prstohvat soli
Priprema:
Ocijeđeni slanutak, med, 70 g kikiriki maslaca, kakao, ekstrakt vanilije i prstohvat soli stavite u blender. Izblendajte u glatku smjesu.
Premjestite u posudicu, otopite preostali maslac od kikirikija i prelijte ga preko hummusa.