Šta je online trening i kako funkcioniše?

U posljednjih nekoliko godina u trendu je online trening ili online coaching.

Vjerovatno ste imali prilike čuti za takav način treninga,a puno Vas se pita kako to zapravo funkcionira, da li je učinkovito te što su prednosti a što nedostaci online treninga te ono najvažnije kako bazirati online suradnju sa klijentima, što nudim i koji su uvjeti.

ŠTO JE ONLINE TRENING?

Online trening je oblik suradnje sa klijentom na daljinu, a svrha je edukacija sa područja fitnesa i zdrave prehrane, kako bi osoba lakše postigla svoje fitnes ciljeve bez izravnog kontakta sa trenerom te kasnije bila samostalna u ostvarenju vlastitih fitness ciljeva.

Vježbači početnici, a često i oni iskusniji gube se u moru informacija i dezinformacija na internetu, raznim forumima i društvenim mrežama.

Svoje znanje i dugogodišnje iskustvo pretočim u dizajnirani program treninga i prehrane koji prilagodim svakom klijentu individualno.

Želje i ciljevi mogu biti različiti, a najčešće su; dobitak mišićne mase, mišićna definicija, redukcija tjelesne mase, gubitak potkožnog masnog tkiva, poboljšanje sportskih preformansi, bolji zdravstveni status i tjelesna transformacija.

ŠTO SU PREDNOSTI, A ŠTO NEDOSTACI?

Prednosti ovog oblika suradnje sa trenerom su mnogobrojne:

Nudimo puno više informacija kroz komunikaciju sa klijentom putem društevnih mreža (Facebook, Viber, Whatsapp, E-mail..) za razliku od privatnih treninga 1 na 1 gdje klijent dobije sat treninga a nakon toga komunikacija prestaje.

Klijentima dostupni 24/7

Online trening idealan je za sve one koji nisu u mogućnosti trenirati sa trenerom uživo 1 na 1.

Želite trenirati, a nemate teretanu u blizini?

U tom slučaju možete trenirati i kod kuće sa opremom ili bez opreme uz program treninga, prehrane i edukaciju upravo putem online treninga.

Online trening je puno jeftiniji od privatnih treninga 1 na 1 stoga su idealni za studente i sve one skromnijeg budžeta.
Nedostatak vidimo jedino u tome što trener ne može izravno utjecati i kontrolirati pravilano izvođenje vježbi.

Ovo ne predstavlja problem kod vježbača sa iskustvom no svim početnicima mogu se slati videozapisi pojedinih vježbi u kojima je detaljno objašnjeno pavilno izvođenje pojedine vježbe.

KAKO FUNKCIONIRA SURADNJA S KLIJENTOM?

Nakon dogovorene suradnje zajedno s klijentom analiziram situaciju, postavimo ciljeve, ispravljamo moguće nepravilnosti i ozljede, te klijent ispunjava detaljni upitnik s podacima koji su potrebni za izradu vlastitog programa.

Neke od traženih informacija u upitniku su visina i tjelesna masa, fotografija koja daje uvid u fizičko stanje, raspored obaveza i prosječan tijek dana, prehrambene navike, zdravstveni status, informacije o alergiji ili intoleranciji na pojedinu namirnicu itd..

Na temelju navedenih informacija zajedno zaključimo cilj te unutar 24 sata šaljem program treninga i prehrane.

Za vrijeme online saradnje koja je bazirana na periodu od 2 mjeseca program treninga i prehrane po potrebi mijenjamo, a svakih 10 do 15 dana rezimiramo situaciju tako što klijent šalje vlastiti “feedback tj. osvrt na dosadašnji period.

Svakih 10-15 dana klijent mi šalje usporedbu prvih i najnovijih fotografija te mjere kritičnih dijelova tijela kao što je struk.

Pomoću tih parametara razradimo i korigiramo plan za daljni napredak.

Trening je moguće odrađivati u teretani, fitness centru, dvoranama sa utezima i grijama, ali se može prilagoditi i kućnim uslovima, mada to nije preporučljivo.

Klijentima odgovaramo u najkraćem mogućem roku a za sve savjete i nedoumice dostupni sam 24/7.

Sve informacije su strogo povjerljive i diskretne.

Online coaching ili online trening je svjetski trend, a Body Control uvijek prati sve novitete u svijetu treninga. Za početak, pročitajte šta predstavlja ovaj tip treninga te kako se izvodi, a uskoro više informacija o online treningu u Body Control teretani.