Tri najgore vrste doručka koje bi trebalo da izbjegavate! (FOTO)

Doručak je najvažniji  obrok, zbog čega treba da bude obilan i zdrav. Samo takav će vam pokrenuti metabolizam i dati vašem organizmu energiju koja je potrebna za ostatak dana. Zato, izbjegavajte sljedeće vrste doručka.

 Voćni sokovi i jogurti

Iako na ambalažama piše da su sto odsto prirodni, kupovni sokovi i jogurti su prepuni šećera i aditiva. Ovakav obrok će vam privodno dati energiju, ali će vam je vrlo brzo i oduzeti. Oni nemaju veliku nutritivnu vrijednost.

Radije posegnite za pravim, svježim voćem koje sadrži vlakna potrebna za regulaciju probave. Uzmite nezaslađeni probiotik, dodajte komadiće svježeg voća i žitarice po želji. Sjajan način da započnete dan.

Pekarski proizvodi

Peciva, krofne i ostalo tijesto vrlo su ukusni, priznajemo, ali morate im odoljeti. Oni sadrže velike količine aditiva, soli i šećera, a to nikako nije dobra kombinacija za početak dana.

Slana peciva zadržavaju vodu u organizmu, a lisnato tijesto je masno i teško se vari. Sadrži jako malo nutritivne vrijednosti, što je organizmu prijeko potrebno. Ako baš volite pecivo, opredjelite se za ono sa cjelim žitaricama i začinite ga maslacem i marmeladom.

“Zidarski” doručak

Pod tim podrazumjevamo masnu, tešku i visokokaloričnu hranu, poput prženih jaja, bjelog hljeba i masne salame začinjene majonezom i sličnim prilozima. Ovakav sendvič blokira rad digestivnog sistema.

Ako baš volite da ujutro pojedete jaja, ipak ih skuhajte i iskombinujte sa prepečenim hljebom i čajem. (zadovoljna.hr.)